MONDRIAAN TO DUTCH DESIGN • KUNST EN DE STAD • AMERSFOORT (2/2)


Op uitnodiging van Citymarketing Amersfoort in samenwerking met Stoer en Smaak heb ik deelgenomen aan de 'Mondriaan to Dutch Design Tour'. Met een groep internationale en nationale bloggers gingen we op pad. 


De stad Amersfoort heeft voor ieder wat wils; modern, historisch, voor kinderen, shoppen, fijne horeca, het water met de kades èn de nummer één trouwlocatie van Nederland. Lees je mee?


De Koppelpoort van Amersfoort is een kenmerkende stadspoort uit de 14e eeuw. Je kunt er naar binnen en er zijn tal van activiteiten. Onderweg hebben we alleen maar mooie kijkjes in straten en vanaf het water tijdens de rondvaart.Een boom als kunstwerk gemaakt uit stukjes hout. Ooit weer terug naar de natuur door erosie en vergankelijkheid. Precies zoals de kunstenaar het heeft bedoeld. Je vindt deze boom bij het Flehite museum.


Vanaf het water ziet een stad er anders uit. Beter eigenlijk, want op de één of andere manier zie je meer. Ik mocht mee met de Waterlijn op een stadsvaartocht. Amersfoort heeft veel geschiedenis. Zoals de kleine beeldhouwwerken in de kades. Ze vertellen je veel over de stad. Wist jij dat Amersfoort een echte bierstad is?Onze Lieve Vrouwe Toren staat stevig in de schoenen. De toren behoorde bij een kerk, maar stond daar los van en is daarom bewaard gebleven. De kerk bestaat niet meer.

Wist je dat onze Lieve Vrouwe Toren en kadastrale middelpunt van Nederland is?Aan het water ligt de mooie tuin van het Mariënhof. Deze locatie is vorig jaar gekozen tot nummer één trouwlocatie van Nederland. In het Mariënhof bevinden zich diverse gelegenheden met verschillende functies. Het gebouw vertelt veel oude verhalen. Zoals die van de weeskinderen die hier opgroeide tot ze 18 waren. Hun familie-eigendom was in beheer en werd gepacht door de nonnen en de wezen kregen dat weer terug op hun 18e verjaardag bij het verlaten van het klooster.Bij wijnbar Zuster Margeaux kun je terecht voor bijzonder lekkere wijnen met bijpassend klein gerecht. Onze Mondriaan to Dutch Design Tour werd compleet gemaakt door een zachte, rijke witte wijn gecombineerd met een artistiek gerecht van vis met een pesto krokant korstje en versierd met een kunstwerk van inktvisinkt en paprikasaus.
Dit was deel 2 van 2
' MONDRIAAN TO DUTCH DESIGN • KUNST EN DE STAD • AMERSFOORT (2/2) '

Dank voor deze mooie dag vol inspiratie!
Ik kom snel terug voor een bezoek aan het mooie Amersfoort.


 En aan de groep bloggers: dank voor deze gezellige dag. Het was leuk jullie te ontmoeten en we zien elkaar vast nog eens. Mochten jullie in Den Haag zijn, laat het mij weten.