'New Horizons' - Bruno van den Elshout in Panorama Mesdag Den Haag

Op de persbijeenkomst voor New Horizons in Panaorma Mesdag ontmoette ik Bruno van den Elshout, fotograaf en kunstenaar. De tentoonstelling New Horizons neemt je mee op reis en laat fantastische aanzichten zien van de Noordzee. Rust en ruimte is wat Bruno van den Elshout zocht in zijn werk. 

Het resultaat is een prachtige collectie foto's, gebundeld in een veelzijdig boek vol kleuren en verborgen verhalen.

Hoe kwam de serie tot stand? Bruno plaatste een camera op het dak van het NH Hotel in Kijkduin en fotografeerde vanaf middernacht 1 januari 2012 een jaar lang de kunst van de Noordzee door iederuur een foto te maken. Een jaar lang +1 (om middernacht 31 december) maakt hij totaal 8785 foto's met een unieke camera. De beelden werden bijna real time op een website geplaatst. 

De losse beelden hadden op zichzelf nog geen betekenis. Pas toen er werd geschoven en gesorteerd ontstond de betekenis, een lijn, een verhaal, een visie. Dit is wat je ziet als je het boek bekijkt.

Het boek wordt in een oplage van 2012 uitgaven gedrukt en is binnenkort verkrijgbaar. Het boek heeft 212 bladzijdes en alleen beelden, geen tekst.

Op 9 november 2014 wordt de tentoonstelling in het museum geopend en is daarna tot 1 maart 2015 te bezoeken.

Panorama Mesdag en New Horizons passen goed bij elkaar. Mesdag genoot ook van de vele gezichten van de zee met de Hollandse lucht en ook hij wilde dit vastleggen vanuit een vast standpunt. Mesdag met zijn penselen, Bruno met zijn camera. Samen bieden de werken een bron van inspiratie en ze zijn absoluut de moeite waard om te gaan bezoeken.

Meer weten? Bezoek New Horizons online of klik hier voor een artikel van Walter van Teefelen voor Den Haag Direct.

Mijn dank aan het museum Panorama Mesdag voor het beschikbaar stellen van de foto's.