Geisha - het Rijksmuseum van Volkenkunde Leiden


"Geisha is een wereldberoemd stijlicoon. De Japanse met het spierwitte gezicht, de rode lippen en kostbare kimono is een beeltenis die wereldwijd fascineert en de fantasie prikkelt. Een stereotype van Japanse esthetiek, omgeven door mystiek en misverstanden. Het beeld van de geisha als vrouw van lichte zeden strookt niet met de werkelijkheid, maar hoe ziet haar dagelijks leven er dan wel uit? Is het een beroep of een roeping?" (bron: Rijksmuseum Volkenkunde Leiden


Het is een eer om geisha te zijn. Het gaat om kunst, cultuur en eeuwenoude tradities. De tentoonstelling geisha in het Rijksmuseum Volkenkunde in Leiden laat de prachtige stoffen zien waarmee de kleding wordt gemaakt. En die kleding wordt door speciale assistenten bij de geisha aangetrokken, met vele lagen, volgordes en vaste tradities. De geisha is uitgegroeid tot stijlicoon en een bron van inspiratie voor ontwerpers.Geisha, een beroep of een roeping?


Kijk op de site van geisha maar vooral: bezoek deze bijzondere tentoonstelling in Leiden. De tentoonstelling is te zien tot 6 april 2015.